יום שישי, 27 באפריל 2012

שמן קנולה

www.skycontrol.co.il
www.skycontrol.co.ilסיבה טובה להשתמש בקנולה בלבד

אלה: מהן ההמלצות לטיגון בשמן? 
שמנים צמחיים רבים מצויים כיום על המדף. נוהגים לסווג את השמנים לשלוש קבוצות עיקריות על פי הכמות היחסית של חומצות השומן שבהן. מבנה זה של חומצות השומן הוא אחד הפרמטרים המשפיעים על ההמלצות באיזה שמן כדאי לטגן. לפני שנסביר באיזה שמן כדאי לטגן ומהי שיטת הטיגון העדיפה הנה לפניך הסבר קצר על ההבדלים בהרכב השמנים .

נקודות למחשבה בבואך לטגן:
  1. בעת חימום השמנים מתחילים להתפרק ומתחיל תהליך הדרגתי של "שריפת השמן" או במילים אחרות חימצונו. תהליך חימצון השמנים פוגע בתכונות השמן ומביא ליצירת עשן וריח אופיני לא נעים עד לידי קלקול. שלב זה נקרא "נקודת העשן של השמן" והוא מסמן שהשמן איננו טוב לשימוש.
  2. לכל שמן נקודת עשן משלו (בעלות צלזיוס). לדוגמא, לשמן תירס 232, לשמן זית כתית משובח 216, לשמן קנולה 240. ככל שנקודת הבעירה של השמן גבוהה יותר, הוא נוטה פחות להתפרק ולהתחמצן.
  3. השמן הטוב ביותר לטיגון הוא זה המכיל חומצות שומן רוויות, משום שהוא אינו מתחמצן. אולם, שימוש בחומצות שומן רוויות איננו בריא ולכן בחירה זו בעיתית במידה. לעומת זאת, חומצות שומן רב בלתי רוויות נוטות להתחמצן בקלות ויוצרות חומרים הקרויים "רדיקלים חופשיים" המזיקים לתאים ולרקמות בגוף וקשורים בסרטן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה