שמן הקנולה, שהוא בעצם שמו המסחרי של השמן ולא שם הצמח ממנו הוא מופק, מתבסס במקור על בסיס צמח הלפתית - Brassica. גידול הלפתית התחיל בקנדה כבר ב-1936, אך השמן באותה תקופה סבל מתכונות לא רצויות (למשל צבעו היה ירוק עז בשל תכולה גבוהה של כלורופיל והוא הכיל כמות גבוהה של חומצת שומן לא רצויה). משנת 1968 התחילו בקנדה לבצע הכלאות בין זנים שונים כדי לקבל שמן בעל תכונות טובות יותר. שמן הקנולה המוכר לנו היום הופק לראשונה בקנדה בשנות ה-70 וכונה שמן קנולה על שם ראשי התיבות של תכונת השמן "Canadian oil, low acid". שם נוסף של הקנולה הוא"LEAR" , ראשי התיבות של: Low Erucic Acid Rapeseed כלומר, שמן לפתית ובו תכולה נמוכה של חומצת השומן הארוסית שבמינונים גבוהים עלולה להיות רעילה. בפועל מדובר בתהליך בו ביצעו הכלאה בין מספר זנים של צמח הלפתית כדי לקבל את התכונות הרצויות (בתחומי הגידול, יש שני זנים מרכזיים של לפתית מהן מפיקים את שמן הקנולה: Brassica napus and Brassica rapa)
צפון אמריקה (קנדה וארה"ב) נחשבות למייצאות שמן הקנולה הגדולות בעולם, עם תוצרת של 10-7 מיליון טונות של זרעי הקנולה מדי שנה. המדינות שנחשבות לצרכניות הגדולות ביותר בעולם של שמן הקנולה הן יפן, מקסיקו, סין ואפגניסטן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה